Opleidingsmogelijkheden


Hemelboog

Human Design is zelfonderwijzend. Door in het dagelijks leven de strategie toe te passen die bij jouw type hoort en alle beslissingen te nemen vanuit jouw eigen autoriteit, leer je in feite alles dat nodig is voor jouw eigen tevredenheid, succes en levensgeluk. Jijzelf staat centraal in jouw eigen experiment en dit is waar alles in dit systeem uiteindelijk om draait.

Niettemin zou je veel profijt kunnen trekken uit een HD workshop of cursus. Met wat basiskennis over HD ben je beter in staat om je eigen ontwikkeling te volgen en te begrijpen. Bovendien leer je zien hoe mensen om je heen functioneren, bijv. partners, kinderen, ouders, etc. Als je hun Design kent weet je ze beter te benaderen en vruchtbaardere relaties met ze op te bouwen. Als je HD wilt gaan leren verdient het aanbeveling om de tijd te nemen zodat de kennis goed verteerd kan worden. Je hebt alleen echt profijt van een HD studie als je als individu ook een groeiproces doormaakt.


Vanaf 1992 is Ra Uru Hu, de grondlegger van Human Design, begonnen met het trainen van Human Design analisten en leraren. Door de international Human Design School gecertificeerde professionals staan garant voor adequate begeleiding van studenten. Ben je geïnteresseerd om een opleiding in Human Design te gaan doen dan is hiervoor door de IHDS een stappenplan opgesteld.


Stap 1: Reading

De start is altijd een persoonlijke reading van je Design. Vanuit jouw eigen levenservaringen leg je de beste basis voor alle eventuele volgende stappen. Per slot van rekening ken je jezelf toch het beste.

Je doet er verstandig aan om deze eerste reading door een gecertificeerde Human Design analist te laten doen. Zo ben je er zeker van dat je de juiste informatie te horen krijgt. Als je van plan bent om verder te leren over Human Design dan is een reading door een gecertificeerde analist zelfs vereist.


Living Your Design Training

Na de reading kun je in deze weekend workshop ontdekken hoe je alle informatie uit de reading zou kunnen implementeren in jouw dagelijks leven. Samen met anderen leer je over de verschillende typen mensen en hoe het is om een centrum te hebben dat al dan niet is ingekleurd.

De LYD training is de diepste ervaring die je met HD kunt hebben, het stelt je in staat om echt te leven wat jou uniek maakt. Neem contact op voor informatie over een LYD training bij jou in de buurt.


Cursus Rave ABC’s

Wil je meer weten over HD? Wil je graag de HD diagrammen van anderen kunnen lezen?

In de cursus Rave ABC’s leer hoe je op een eenvoudige manier kunt analyseren. Na deze cursus kun je in de veelheid van informatie op een simpele manier de weg vinden en ook anderen al de fundamentele informatie over hun Design mee geven.

Klik hier voor data en meer info


Rave Cartography cursus

Deze cursus is een verdieping van de stof uit de ABC cursus. Je leert er de basis van de 4 gezichtspunten voor analyse zodat het mogelijk wordt om met meer diepgang iemands Design te kunnen analyseren.

Deze cursus is de completering van de vooropleiding. Hierna kun je verder leren in diverse professionele Human Design educatie, bijvoorbeeld om analist of Living your Design Guide te worden.

Klik hier voor data en meer info


Professionele training (level 1 t/m 4)Logo

Een beroepsopleiding tot Human Design analist bestaat uit een traject van 4 levels dat is uitgespreid over meerdere jaren. Na het eerste level dat een heel jaar duurt, is het al mogelijk om consulten te gaan geven. Certificering en eventuele registratie als Human Design analist is echter pas mogelijk na het doorlopen van alle levels en een minimale studietijd van 3,5 jaar.

Het is nog niet mogelijk om de complete professionele opleiding in het Nederlands te volgen.

Meer info over professionele opleidingen aan de IHDS


Naar boven